Hoe kun je ‘verbinding’ leggen tussen oude kunst en een nieuw werk? Hiervoor gebruik ik een oud schilderij van de kringloop waarop ik een model portretteer uit het kunstboek 1000 nudes. De foto van het model dateert uit 1920. Het meisje op het schilderij is veel jonger dan het model dat ik ga schilderen, maar toch zie ik nu al verbinding tussen beide modellen.

Vraag is: waar gaat het naartoe?

TEKST EN BEELD: ANKE WIJNIA
Lees het hele artikel in Atelier #223 | maart/april 2023

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.