Over ons

Over ons. Stukje geschiedenis.

Omdat tekenen en schilderen een heerlijke liefhebberij is en onuitputtelijk in zijn mogelijkheden en variaties. Omdat u, wanneer u bezig bent met uw hobby, bij wijzen van spreken, als een ander mens leeft en alle beslommeringen van het dagelijks leven van u af laat vallen. De donkere dagen van de bezetting liggen achter ons. Een nieuwe toekomst lacht ons tegen en we hebben grote plannen om van onze uitgeverij een kunstzinnig centrum te maken, zoals we hier in Nederland nog niet hebben gehad.”

Zo begon het eerste nummer van Palet en Teekenstift (met twee ee’s) , om precies te zijn 15 oktober 1945. Het zijn dhr. H Schuijt (sr) en dhr. J. Schuijt (sr) geweest die dit alles in beweging hebben gezet. Na het behalen van zijn lerarenakte tekenen en schilderen besloot dhr. H. Schuijt met zijn broer in 1936 een uitgeverij te beginnen. Aanvankelijk schreef dhr. H. Schuijt zelf de boeken over tekenen en schilderen en zijn broer bracht ze aan de man. Negen jaren later werd het plan geboren naast deze boeken een tijdschrift uit te gaan geven. Een droom werd werkelijkheid… Het tijdschrift was uniek in Nederland.

In 1982 nam de zoon van dhr. H. Schuijt, dhr. Jochem Schuijt, de uitgeverij over. Hoewel de formule nog steeds werd gehandhaafd werden er toch enkele veranderingen doorgevoerd. Palet en Tekenstift (één e) kreeg een modernere jas. De liefde voor de kunst bleef in de familie en dhr. Jochem Schuijt ging het assortiment uitbreiden. In 2015 kwam het kunstmagazine Atelier magazine erbij.

Na het overlijden van dhr. Jochem Schuijt (maart 2018) namen wij, Frank Schuijt en Fanny Schuijt, het roer over en besloten wij om Palet en Atelier samen te voegen tot één kunstmagazine Atelier magazine.

Heden ten dage bestaat uitgeverij Arti 85 jaar én is het nog steeds een familiebedrijf waar wij met trots naar kijken en vol met passie Atelier magazine uitgeven. Wij houden ons vast aan de quote van onze opa “we hebben grote plannen om van onze uitgeverij een kunstzinnig centrum te maken, zoals we hier in Nederland nog niet hebben gehad.”

Veel teken -en schilderplezier.

Frank Schuijt
Fanny Schuijt

 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.