Puur technisch bestaat een schilderij uit een kleurstof, bindmiddel en een drager. Om het kleurmiddel vast te kunnen plakken op de ondergrond wordt gebruikgemaakt van een ‘plakmiddel’ (bijvoorbeeld lijnolie of acrylaathars) waardoor de kleur op de drager hecht. Uiteindelijk is het de drager die het geheel bij elkaar houdt (draagt). Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van de drager van grote invloed is op de houdbaarheid en de uitstraling van het uiteindelijke werk.

TEKST EN BEELD: ERIC SCHUTTE M.M.V. HENK DE JONG
Lees het hele artikel in Atelier #215 | november/december 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.