Rood symboliseert verlangen, maar het is ook de kleur van spanning. Wonderbaarlijk hoe die prachtige rode kleur doet denken aan liefde en warmte, en tegelijkertijd aan pijn en duisternis. In één kleur liggen twee uitersten besloten. Ken je de uitdrukking: ‘Het wordt me rood voor de ogen’? Dat is wat ik ervaar als ik dierenleed zie. Voor dit nummer vind ik het een uitdaging om deze ervaring eens over te brengen in een werk. Ook de onprettige kanten van het leven mogen in ons werk een plek krijgen, vind je niet?

TEKST EN BEELD: LOES BOTMAN
Lees het hele artikel in Atelier #216 | januari/februari 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.