In deze rubriek laten we lezers en lezeressen aan het woord over schilderen, creativiteit en inspiratie.
Deze keer Anna Bakx uit Stavenisse.

“Je kan wel dertig tubes hebben, maar dan moet je steeds zoeken voor de juiste kleur”

Hoe heb je het schilderen ontdekt?
Toen ik 16 jaar was moest ik een jaar op bed liggen vanwege een nierziekte. Toen ben ik gaan tekenen. Van iedereen die op bezoek kwam maakte ik een portret. Het schilderen ontdekte ik pas toen ik een keer model was bij de kunstkring in Bergen op Zoom. Ik vond dat zo leuk dat ik vroeg of ik mocht meedoen. Ik werkte in houtskool. Iemand vroeg me waarom ik niet in kleur werkte want de modellen leken zo goed en dus ging ik in pastel werken. Ik maak nog wel eens pastelportretten in opdracht.

TEKST: HESTER WANDEL BEELD: PETRA DE GROOT-DE VRIES
Lees het hele artikel in Atelier #221 | november/december 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.