In ons land is het thema van deze editie een gewillig onderwerp van conversatie. Het weer roept regelmatig een verscheidenheid aan emoties op. Van pure vreugde tot diepe ergernis en alles daartussenin. Gelukkig is het thema ‘In weer en wind’ een dankbare bron van inspiratie. Hier de tien winnaars van onze prijsvraag!

EERSTE PRIJS
Roeland schilderde voor ons een bekend tafereel. Een fikse regenbui en een afvoerputje dat het water maar nauwelijks aankan. Blaadjes drijven machteloos met de stroom mee. Het enige wat standvastig blijft staan, is een persoon met een groene regenlaars. Dit groen geeft het verder grijze beeld wat kleur en voorbij de punt van de laars komt er een schuw zonnetje door. Het werk is knap geschilderd. Vlot, maar nergens gehaast. Gefeliciteerd Roeland!
Roeland Cooijmans. Roeland Cooijmans, Te veel regen, acryl op papier, 30 x 40 cm.

TWEEDE PRIJS
Dit werk van een vrolijke jongen met een witte eend is gemaakt door Annemiek en wij vinden het geweldig! Het gebruik van gemengde technieken is goed gelukt en de compositie werkt uitstekend. De jongen heeft onmiskenbaar veel plezier en ondanks het feit dat het beeld stilstaat, zien we de eend bijna waggelen. Typisch zo’n schilderij waar een mens vrolijk van wordt. Of het nu pijpenstelen regent of niet. Goed gedaan!
Annemiek Berkouwer, De jongen en het eendje,  gemengde technieken, houtskool, pastelkrijt en olieverf, 50 x 70 cm.

 

DERDE PRIJS
Dit werk van Marieke is geschilderd met paletmes en olieverf. Deze techniek is altijd een uitdaging, zeker op klein formaat. Het schilderijtje is vlot geschilderd, maar oogt nergens onrustig. Het impasto draagt bij aan de dynamiek van het gekozen onderwerp. We zien een woeste branding met in de verte een kitesurfer die weer en wind trotseert met een stukje stof en een plank. De kleuren zijn prachtig, met een goede balans van grijs en kleur.
Marieke Ackerman, Kite surfer near beach, olieverf en paletmes, 30 x 40 cm.

TEKST: PATRICIA EN DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #215 | november/december 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.