De klankkast van een viool is ontworpen om een zo goed mogelijk geluid te produceren, maar het is tegelijkertijd een kunstwerk om naar te kijken. Met een sfeervolle belichting is het een mooi onderwerp om na te schilderen en een goede oefening in bewust kijken.

Schetsen
Geef eerst je doek een toonwaarde met grijze gesso. Als dat goed droog is, kun je aan de schets beginnen. Zet eerst de grote vormen zo goed mogelijk neer. Daarna kun je ook alvast wat donkere partijen neerzetten. Dankzij de grijze ondergrond kun je ook met lichte verf schetsen. Zo kun je de lichtste delen (zoals de snaren en gedeeltes op de rand van de klankkast) met witte verf inschilderen.

TEKST EN BEELD: TOON NAGTEGAAL
Lees het hele artikel in Atelier #220 | september/oktober 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.