Onder toon verstaan we de verdeling van het licht en donker binnen een voorstelling. De toon staat volledig los van de kleur en is als zelfstandig beeldelement te behandelen en te manipuleren. Daar waar kleur gebruikt kan worden om tekortkomingen te ‘maskeren’, is dat bij toon veel minder mogelijk. Het klopt wel of niet; je werk wordt bij een correct toongebruik beter, maar niet ‘mooier’. Al is dat laatste natuurlijk vooral subjectief.

TEKST EN BEELD: ERIC SCHUTTE
Lees het hele artikel in Atelier #224 | mei/juni 2023

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.