Verspreid door de kamer staan talloze glazen vol potloden in de meest uiteenlopende kleuren. Een grote vaas, die tot de rand gevuld is met slijpsel, getuigt van de enorme hoeveelheid materiaal die er in korte tijd doorheen gaat. In potjes worden minuscule stompjes bewaard, zodat als een potlood onverhoopt op is, ze met een restje van dezelfde kleur onverstoord door kan werken. Patricia Paludanus (Voorburg, 1974) is, sinds ze het materiaal zo’n vijf jaar geleden herontdekte, bezeten van het kleurpotlood. ‘Als ik zit te tekenen, kan ik bijna niet stoppen.’

TEKST: MEREL VAN DEN NIEUWENHOF
Lees het hele artikel in Atelier #215 | november/december 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.