In mijn academietijd werd me er al op gewezen: het interessante van het schilderen van een stadstafereel of een landschap is dat je, door een paar stappen van de al ingenomen plek te doen, een totaal ander beeld voor ogen kunt krijgen, wat weer nieuwe beslissingen in je werk vereist: de kleuren kunnen anders zijn, de lichtinval, de vormen. Naast een verandering in positie kan een (plotselinge) verandering in de weersgesteldheid voor grote verschillen zorgen, bijvoorbeeld het verschijnen of juist verdwijnen van een zonnetje, een regenbui, en ga zo maar door.

www.robhoudijk.nl/boek-2021/

TEKST EN BEELD: ROB HOUDIJK
Lees het hele artikel in Atelier #215 | november/december 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.