Op Facebook kwam ik deze foto van een stel afgedankte klompen tegen. Hij is gemaakt door de onlangs overleden kunstenares Eveline Lenderink. Van haar man Ton heb ik toestemming gekregen om haar foto te gebruiken. Wat is er nu Hollandser dan klompen? En gelukkig voor mij bestaan ze in allerlei fantastische kleuren om na te tekenen.

1. De schets
Gebruik voor de schets een 2B-grafiet potlood. Stempel nadat de schets erop staat met een kneedgum zo veel mogelijk van het grafiet weer weg. Net zolang tot er nog maar vaag iets zichtbaar
is. Grafiet is een sterk kleurmiddel en maakt kleurpotlood snel vies. Met behulp van je mobiel kun je gemakkelijk inzoomen om details te checken van de referentiefoto.

2. Het gebruik van wit
Gebruik voor witte delen niet het wit van je papier, maar breng dit aan met een wit potlood. In dit geval gaat het om een witte lijn die geklemd zit tussen twee zwarte lijnen op de decoratie van de klomp. In de regel gebruik ik eerst wit en daarna donker of zwart. Dit houdt de boel fris en voorkomt smoezelen van kleuren.

Auteur: PATRICIA SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier # 209 | november/december 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.