In deze nieuwe rubriek laten we Atelier-lezers in woord en beeld een boekje opendoen over hún maakproces. Deze keer: Daisy van der Zijden (1997).
Wil je ook een keer in deze rubriek opgenomen worden? Stuur dan foto’s van jouw maakproces naar info@uitgeverijarti.nl.

Wat zijn je onderwerpen?
‘Ik teken vooral mensen en dieren, portretten spreken mij het meeste aan. Ik begon met grafietpotloden, zodat ik eerst het aanbrengen van contrast en schaduweffecten kon leren. Toen ik dit onder de knie had, ben ik kleurpotloden gaan gebruiken. Het tekenen van landschappen vind ik overigens ook erg leuk om te doen, ik hoop hier binnenkort wat meer mee te gaan oefenen.’

Hoe heb je de techniek geleerd?
‘Ik heb geen opleiding of cursus gevolgd. Ik heb mijzelf de techniek aangeleerd door heel veel te oefenen. YouTube is een leerschool waar ik veel aan heb gehad. Mijn overgrootvader kon  ontzettend goed schilderen, met name landschappen in olieverf. Mijn oma schilderde ook, maar dan met aquarelverf. Het zit toch een beetje in de familie.’

Auteur: Daisy van der Zijden
Lees het hele artikel in Atelier # 209 | november/december 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.