Kun je PanPastel gummen? Jazeker, dat is mogelijk! PanPastel is zelfs beter te gummen dan gewoon pastelkrijt. Daardoor kun je in combinatie met pastelpotloden  ook heel nauwkeurig werken.

Elektrische gum
Zelf werk ik weinig met een gum. Maar ik kan mij voorstellen dat je graag een gum in de buurt wilt hebben. Er zijn ‘elektrische’ gummen te verkrijgen waarmee je heel nauwkeurig kunt gummen. Dat gaat zelfs beter dan met een puntje dat je aan bijvoorbeeld kneedgum hebt gemaakt, want dat is veel zachter dan de punt van  zo’n elektrische gum.

Vette kleuren
PanPastel heeft ook metallic kleuren en Pearlscent-kleuren. Die zijn ‘vetter’ en smeren als boter. Heerlijk! Maar ook die zijn uitstekend te gummen. Hoewel de kneedgum het dan wel moeilijker krijgt. Ook de elektrische gum heeft iets meer tijd nodig, maar haalt het pigment goed weg.

Auteur: LOES BOTMAN
Lees het hele artikel in Atelier # 211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.