Soms is het leuk om gewoon te oefenen. Niet elk project hoeft een prachtig kunstwerk te worden. Ook af en toe je vaardigheden aanscherpen geeft veel voldoening. We gaan dit keer een hand tekenen met pastelpotloden.

                     

Handen zijn lastig. Net als met het tekenen van een portret is het vaak moeilijk om de juiste proporties te vinden. Dit komt omdat wij allemaal een uitstekend beeld hebben hoe handen eruit moeten zien. Je gebruikt ze immers de hele dag, je ziet ze de hele dag en je gebruikt ze om te communiceren. Doordat we zo’n vastomlijnd beeld hebben van handen, doet zelfs de kleinste vergissing in het tekenen van de proporties afbreuk aan de tekening. En we willen natuurlijk wel een mooie karaktervolle hand en niet een verzameling BiFi-worstjes met reuma.

TEKST EN BEELD: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #222 | januari/februari 2023

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.