Pastelpotloden zijn populair en werken schoon maar het aanslijpen van een punt is een beetje gedoe. Er zijn inmiddels puntenslijpers in de handel die speciaal ontwikkeld zijn voor pastelpotloden, maar die werken niet heel goed – en ze vreten potlood.

Hier laten we je zien hoe je een goede punt aan een pastelpotlood slijpt met behulp van een scherp mesje en een schuurplankje. Het schuurplankje kan je overigens ook zelf maken met een blokje hout waaromheen je een velletje schuurpapier wikkelt. Als mesje gebruik ik het liefst het bekende ‘molenmesje’; zorg er wel voor dat je dat droog bewaart want deze mesjes

TEKST EN BEELD: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #221 | november/december 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.