In een mapje kom ik een foto tegen van mijn kleindochter. Hij is van een jaar of wat geleden en ze heeft daar die dromerige blik die ze zo vaak had als ze zich heerlijk onbespied waande en alles in de tuin als een sponsje in zich opnam. Zien wat zij zag, liet mij ook weer met verwondering kijken. Zo’n zilveren spoortje achter een slak, het roltongetje van een vlinder, pluisjes van een paardenbloem als vliegende sterretjes… Alles is opeens weer magisch mooi. Een wonderschone wereld, zoals Louis Armstrong die al bezong. Ik kreeg zin om haar in zo’n sfeertje te schilderen. Met songtekst en haar foto. Lekker mixed media: collage, tekenen, schilderen. Laat me je meenemen in het proces, misschien wil je het zelf daarna ook eens proberen.

TEKST EN BEELD: MARJON DEN ENGELSMAN
Lees het hele artikel in Atelier #214 | september/oktober 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.