Viltstiften, wie is er niet mee opgegroeid? Op zondagmiddag met je broertjes en zusjes aan de keukentafel. Werken aan een tekening die je vol kraste met ‘die mooie oranje’, of de laatste rode stift die al uitgedroogd was, omdat de dop los in het plastic zakje lag. De huidige generatie markers is totaal niet te vergelijken met die viltstiften waar je vroeger mee werkte.

1. VILTSTIFT
Markers zijn een volwassen tekenmateriaal geworden dat – ondanks de opkomst van de digitale techniek – enorm veel gebruikt wordt door kunststudenten, reclametekenaars en kunstenaars. Natuurlijk moet je weten wat je doet, maar als je de techniek een beetje in de vingers hebt, dan zijn de mogelijkheden oneindig. Je kunt heel strakke tekeningen maken die als het ware geprint lijken te zijn.

2. PUNTEN
Ondanks een aantal verschillen is de moderne marker in de basis niet veel anders dan de ‘oude’ viltstift. Ook de moderne marker heeft nog steeds een reservoir voor de inkt en een stift om te tekenen. De moderne markers bezitten meestal wel twee punten: de ene kant bestaat uit een dunne kwast of penseel en de andere uit een brede stift. Deze combinatie zorgt ervoor dat oppervlaktes eenvoudig en snel ingekleurd kunnen worden, terwijl er ook grote precisie mogelijk is.

Auteur: Eric Schutte
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.