Of je nu tekent of schildert, realistisch of abstract, het vinden van de juiste vorm is een essentieel onderdeel van kunst op het platte vlak. Het is belangrijk om dit te blijven oefenen. Schets zo vaak als je kunt. Je wordt alleen maar beter.

Soms is het leuk om buiten de gebaande paden te gaan. We beginnen de schets met iets dat nauwelijks op een tekenmiddel lijkt. Het is een samengebonden stukje katoen gevuld met een beetje houtskoolpoeder. Een
houtskoolbuideltje maken is zo gepiept met een oud lapje en wat touw. Houtskoolpoeder vind je in de betere kunstenaarsbenodigdhedenwinkels en uiteraard online.

Auteur: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.