De klassieke taferelen van Vivian Greven (1985), geschilderd in een eigentijdse, digitaal geïnspireerde stijl, gaan over het verlangen naar aanraking en intimiteit. Grevens standbeeldachtige figuren reiken naar elkaar met gespreide armen en geopende lippen, en vormen een krachtige herinnering aan ‘ons aangeboren instinct om verbonden te zijn.’

Vivian Greven had me graag ontvangen in haar atelier in Düsseldorf, maar vanwege de coronacrisis moeten we
ons interview helaas telefonisch houden. Mijn eerste vraag: hoe is deze coronatijd, met de verplichte anderhalve meter afstand, voor een kunstenaar die zo geïnteresseerd is in aanraking en nabijheid?

Auteur: MYRTHE MEESTER
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.