Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe bijzonder je lichaam is? Vaak nemen we ons lichaam voor lief, tot er iets niet goed functioneert. Als je je realiseert hoe dienstbaar je lichaam aan jou is, dan  is dat eigenlijk uniek. In dit instructieve artikel ga je je eigen lichaam huldigen. Van welk deel van jezelf houd je het meest? Welk deel van jou zou je een eer willen bewijzen?

1. Schrijven
In deze stap ga je vrij schrijven (free writing) over jouw relatie met je lichaam. Waar hou je van, en waar heb je moeite mee? Welk deel van je lichaam ben je trots op? Schrijf vrij uit wat er in je  opkomt. Doe dat ongecensureerd; het is alleen bestemd voor jou en het hoeft ook geen mooi verhaal te worden. Je schrijft letterlijk alles wat in je hoofd komt op, zonder zelfcensuur en  zelfkritiek. Doe dit vijf minuten (of langer).

2. Papier bewerken
Het papier ga je bewerken door het te kneuzen. Verfrommel het tot een grote prop en maak er kreukels in. Open de prop, en maak het papier vochtig, bijvoorbeeld met een watersproeier. Kneus het papier nogmaals, maar doe dat nu voorzichtig. Meng wat bisterpoeder met water in een bakje, en verdeel het met je handen over het gekreukelde papier. Strooi hier en daar wat  losse bister over het natte papier zodat er willekeurig vlekken ontstaan. Laat het papier gekreukeld drogen en strijk het daarna glad met een strijkijzer.

Auteur: MIRJAM TORENBEEK
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.