Een uitkijkpunt, een kerktoren, de top van een berg; na een flinke klim is de beloning van het uitzicht extra groot. Werkt het ook zo bij kunst? Ik herinner me Well here’s another hot mess I’ve got myself into (2019) bij Collectie De Groen in Arnhem. Een groot deel van deze tentoonstelling was afgeschermd door houten inzetwanden en alleen zichtbaar als je ladders beklom.

Het werd een doel op zich: de ene ladder af om de volgende te beklimmen. De wetenschap dat je alle hoeken van de expositie had ‘verdiend’, maakte dat je op ieder uitkijkpunt met een tevreden glimlach naar beneden keek voor een steeds wisselend uitzicht op de werken van Chantal van Lieshout, Ide André, Arash Fakhim en Willem de Haan.

Auteur: MEREL VAN DEN NIEUWENHOF
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.