KUNSTINSPIRATIE
De wereld loopt over van de inspiratie, alleen moet je die wel leren zien. In deze rubriek ga ik uit van de werkelijkheid, van dingen die ik ben tegengekomen in mijn leven. Om het naschilderen van plaatjes te voorkomen geef ik er altijd opdrachten bij. Die zorgen ervoor dat je altijd een vernieuwend en boeiend beeld kunt maken. Een werkstuk dat alleen jij hebt kunnen maken.

Opdracht 1: Precies natekenen De eerste opdracht is om héél precies het gebouw of object na te tekenen. Je ziet elk hobbeltje, elk bobbeltje. Als je nog niet zo goed kunt waarnemen, dan kijk je voorlopig alleen maar naar de lijnen die je ziet. Bedenk dat de lijn horizontaal gaat, verticaal, naar de linker bovenhoek, naar de rechter onderhoek. Benoem dat ook hardop voor jezelf. En teken ze daarna. Kijk vervolgens ook naar de details; mooie dakgoten, prachtige leeuwen die het gebouw bewaken, poortjes, bruggetjes, lampionnen et cetera. Als je dit goed doet, dan vergeet je plaats en tijd.

TEKST: MARIAN FILARSKI (ACADEMIE FILARSKI) BEELD: JANINE MICKERS
Lees het hele artikel in Atelier #217 | maart/april 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.