Licht is in een tekening of schilderij altijd erg belangrijk. Het bepaalt een groot deel van de sfeer en ook hoe licht of juist hoe donker de kleuren moeten zijn. Soms kom je een onderwerp tegen dat een spannend spel van sterke contrasten tussen licht en donker te bieden heeft, clair-obscur genaamd, zoals in dit steegje in Florence.

TEKST EN BEELD: MENNO BALM
Lees het hele artikel in Atelier #216 | januari/februari 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* Vereist



Uitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.