Bij het opruimen van een lade vielen er wat dingen uit een map. Dit kleurrijke vel papier was kennelijk ooit bedoeld als ‘kladje’ en had geen doel als werkstuk op zich. De kopie van het jeugdfotootje was vast ooit gemaakt om iets mee te doen. Een transfer? Met de rommeltjes op mijn tafel erbij ontstond het idee om ermee op avontuur te gaan. Een beetje experimenteren en maar zien wat ervan komt. Doe je mee?

1. Sjabloneren
Kijk eens in je voorraad of je een soortgelijk onbestemd werkstuk hebt. Of maak iets dergelijks, zonder omlijnd idee. Kies kleuren waar je van houdt, maar creëer niks, geen voorstelling. Het grote, rommelige vel kan bewerkt worden met wat je maar mooi vindt. Hier werd een sjabloon gebruikt om wat vorm op te bouwen.

2. Op kleur brengen
Omdat het de bedoeling is om een transfer van de foto op deze ondergrond aan te brengen, mag er eerst wat meer eenheid ontstaan. De uitgescheurde zonnen worden wellicht als collage gebruikt. De collage moet wel aansluiten op de schildering. De basiskleur werd daarom aangepast met magenta. Je kunt ook foto’s zoeken die qua kleur mooi aansluiten op wat je al hebt.

Auteur: Marjon den Engelsman
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.