Opzwepende muziek, schaars geklede dames en heren, tropische temperaturen en geen tijd voor zorgen of zware beslommeringen. Dit ultieme feest meemaken staat op menig  bucketlist. Deze bijdrage is een mixed-media-schilderijtje met gouache en kleurpotlood.

1. Snelle schets
Het begint allemaal met een snelle schets met een 5b-potlood. Begin losjes. Houd je potlood hoog vast en maak veel lijnen. Het geeft niet als er een paar missers tussen staan. We schonen de boel later op met wat gum.

2. Het begin
We hebben de schets schoongemaakt en de lijnen iets zwaarder aangezet. We gaan er nu met aquarelverf overheen en willen de lijnen uiteraard later wel terug kunnen vinden. Aquarelverf is  transparant, dus dit zou geen probleem moeten zijn. We gebruiken als kleuren magenta en ceruleumblauw.

Auteur: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.