Wanneer je op reis bent, beweeg je als het ware tussen twee werelden in. Onderweg van A naar B ben je feitelijk nergens. In dit  niemandsland tussen vertrek en aankomst raak je los van dagelijkse beslommeringen. Onderweg zijn betekent een prettig soort onthechting die het mogelijk maakt dat je de wereld met andere ogen gaat bekijken. Zo opgevat maakt dat de reiziger de ultieme beschouwer is. Maar hoe leg je die geweldige, ongrijpbare indrukken eigenlijk vast? In deze editie van ‘Oud versus nieuw’ blikken we vanuit het heden terug naar het verleden. Aan de hand van de reisdagboeken van twee zeer uiteenlopende kunstenaars ontdekken we wat hun werk met elkaar verbindt – ondanks de grote afstand in de tijd.

Hoewel het coronavirus ons er momenteel in beperkt, is reizen normaliter snel, goedkoop en gemakkelijk. Iedereen lijkt altijd op pad te zijn. Een eindeloze stroom van vakantiekiekjes, selfies en Instagram-posts tonen toeristische highlights en lokken thuisblijvers naar verleidelijke eindbestemmingen. Toch lukt het zelden om te laten zien wat het echt betekent om onderweg te zijn: diepgevoelde ervaringen en  belevenissen laten zich moeilijk in beelden vangen.

Auteur: Caroline Lassche
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.