Zo veel mensen zijn ervan overtuigd dat hun overleden geliefden een groet komen brengen, hier en nu op aarde, in de gedaante van een roodborst. Is dat niet  mooi? Ik krijg kippenvel als iemand vertelt hoe het bij een ontmoeting met een roodborstje soms lijkt alsof een dierbare gestorvene zich meldt. Ja, ik schrijf dit  aarzelend, niet wetend hoe men hier over denkt. Voor mij is zo’n ontmoeting pure liefde.

1. Zachte verschijning
Zo’n lieve groet uit het andere leven wil ik graag tekenen. Het vurige verlangen van zo veel mensen naar een teken van leven van de mensen die ze zo missen. Ik heb een groot vel papier Pastelcard van Sennelier in een grauwe groen/grijze tint. Dit papier heeft een ‘touch’ en dat werkt toch echt anders dan op normaal tekenpapier. Het voelt aan alsof het bestrooid is met minuscuul kleine ronde korreltjes. Die korreltjes grijpen als het ware het pastelkrijt vast. Ik neem niet bewust  deze ondergrondkleur. Omdat ik behoorlijk gelaagd werk, maakt de ondergrondkleur mij niet echt veel uit. Alhoewel ik heb gemerkt dat de donkere ondergrond van gekleurde papieren de gehele tekening snel te donker maakt. Tenzij je met heel veel lichte kleuren gaat werken en veel contrast in de tekening wilt; in dat geval kan  zo’n donkere ondergrondtoon juist heel handig zijn.

Auteur: LOES BOTMAN
Lees het hele artikel in Atelier #211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.