Het krokodillenoog is een klein universum op zichzelf en bovendien een leuke uitdaging om te tekenen. Mijn foto vond ik op het internet. Typ ‘Crocodile eye’ in de zoekbalk en kies uit honderden afbeeldingen.

1. Print je referentiemateriaal
Begin met het schetsen van het oog, de pupil en eventueel de randen van de oogleden. Verdiep je nog niet zozeer in alle kleine segmenten van de huid; dat zou in dit stadium de boel alleen maar verwarren. Op de foto is goed te zien dat het linker voorbeeld fletser is dan het rechter. Het is de moeite waard om je voorbeeld te printen op fotopapier. Goed referentiemateriaal is belangrijk.

2. Teken met de vlakke kant
Probeer je potlood zo plat mogelijk vast te houden. Daardoor teken je niet met de punt, maar met de vlakke kant van de punt. Varieer met de druk die je uitoefent, zodat er kleine verschillen in dichtheid van kleur ontstaan.

Auteur: Patricia Sierhuis van Roij
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.