Bij het thema ‘de hoogte in’ denk ik onmiddellijk aan mijn trektocht door het Himalaya-gebergte. Ik wandelde en klom zes uur per dag via stenen trappen stijl omhoog. Het landschap is zo ongelofelijk groot. Af en toe kwamen we onderweg een dorpje tegen waar we konden overnachten in kleine buitenhutjes. Mijn schetsspullen had ik altijd bij de hand.

1. Schets op papier
Tijdens een van de wandeltochten maakte ik deze schets tegen het vallen van de avond. Ik gebruikte daarbij een zacht potlood: 7b of 8b.

2. Schets op doek
Schilder de ondergrond met een grove kwast egaal lichtblauw. Dit is belangrijk om een eenheid te krijgen, ook als je doek nog niet af is. Schets je onderwerp direct op doek met houtskool, schetspenseel (dun penseel met lange steel) en verdunde verf (indigo, titanium wit en payne’s grey verdund met water). Wrijf de houtskool lekker uit met je vingers, om schaduwen aan te geven.

Auteur: MAJA BOOT
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.