Ons land biedt gelukkig nog prachtige, weidse uitzichten. Ze zijn niet voor niets een geliefd en veelvuldig gekozen thema om te schilderen. In dit instructieve artikel gaan we in op het effect van structuur. Door de ‘huid’ van de ondergrond te bewerken zullen de kleurvlakken extra boeiend worden. Graag neem ik je mee op avontuur om de structuur de hoofdrol te laten spelen in een verder eenvoudig opgezet schilderij.

1. Wit op donker
Op een donker gemaakte ondergrond breng je een gevarieerde laag aan met gesso. Gebruik hiervoor een paletmes, pasje of een breed stuk karton. Kras erin, trek en duw met het paletmes: maak het geheel ‘levendig’. Werk in meerdere lagen en laat alles tussentijds drogen.

2. Marmer
Zodra je gesso met marmerslijpsel mengt, ontstaat er een extra ruig effect. Doe dit met een paletmes op een plat palet, zodat je gemakkelijk kunt mengen.

Auteur: Marjon den Engelsman
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.