Misschien wel het beroemdste buurtje uit de kunstgeschiedenis: het Montmartre in Parijs. Niet zo lang geleden was het dé plek waar kunstenaars samenkwamen. Een duizelingwekkend aantal meesters heeft er gewoond en gewerkt. Namen als Mondriaan, Picasso, Renoir, Monet en Degas hadden hier een adres of studio. Tegenwoordig is het helaas een toeristenval met een permanente kunstmarkt waar kwaliteit en prijzen zelden nog hand in hand gaan. Toch heeft het plein nog steeds iets onweerstaanbaars. Ik heb online een foto gevonden en ga deze tekenen met fineliner. Doe mee!

TEKST EN BEELD: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #217 | maart/april 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.