Het is boeiend om het atelier van een kunstenaar binnen te mogen treden. Dat van Mirjam Torenbeek bevindt zich in een voormalig schoolgebouw in Heerenveen, de oude mulo. Wat opvalt zijn de hoge vensters en de trap naar de vide. Het is een prettig ingerichte plek, met kleden en kussens: een plek waar de vrouwen die zich door haar laten tekenen of schilderen zich veilig kunnen voelen. Mirjam Torenbeek richt zich op erotische kunst.

Poseren is niet het juiste woord voor wat zich in Mirjams atelier afspeelt. Het gaat om vrouwen die, zoals zij het uitdrukt, ‘zich in al hun naaktheid laten zien’. Naakt is daarbij anders dan bloot: het drukt meer gevoel uit. Het is dan ook de kwetsbaarheid die Mirjam in vrouwen zoekt, het persoonlijke. ‘Het is een mooi aspect van menselijkheid, de naaktheid waarin je je kwetsbaar toont. In een sfeer van vertrouwen ontstaan de mooiste dingen.

Auteur: Elske Schotanus
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.