Maria Neefjes heeft naam gemaakt met werk dat verleidt dankzij diepgloeiende kleuren en vloeiende vormen. Haar stijl balanceert tussen  herkenbaar en abstract. Dat ze heeft gereisd zie je terug in veel van haar schilderijen. ‘Verwondering en verlangen, daar gaat mijn werk over’, aldus de schilderes.

‘Geel’, zegt ze. Geen aarzeling. Enthousiast: ‘Ik begin bijna altijd met geel. Het is de kleur van God, het is zoiets lichts, zoiets moois…’ Ze leidt  me rond door haar twee ateliers in een Haags herenhuis. De ene ruimte is voor werk op papier, de andere voor olieverfschilderijen. Ze is  tenger, maar tilt resoluut schilderijen op of trekt witte lakens van de doeken. Ben je tevreden dat je schilderes bent geworden? ‘Ja, zeker. Toen ik jong was, wist ik al dat ik schilderes wilde worden. Ik heb natuurlijk wel leren praten, maar dat heeft toch jaren geduurd. Ik kan eigenlijk niet goed praten en zie alles meer in beeld. Wat dat betreft ben ik het tegendeel van mijn zus, Margriet de Moor, die schrijfster is geworden en juist goed is met taal.’

Auteur: Hein Dik
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.