Oorspronkelijk zou ik Lisa Hendriksen opzoeken in haar woning in Waddinxveen. De Boskoopse flappen waren al besteld en ik verheugde mij erop haar kleurrijke werken op papier en hout in  het echt te kunnen bewonderen. Maar de tweede corona-golf gooide ook nu roet in het eten. Dus zitten we op een zaterdagochtend allebei toch wat onwennig achter zoom. Maar een laptop  met camera went snel, ook al hadden we elkaar al zo’n vier jaar niet meer in het echt gezien.

INSTAGRAM
Ik leerde kunstenares Lisa Hendriken kennen bij een parfumerie waar we allebei met heel veel plezier huidverzorgingsmiddelen en make-up verkochten. In het piepkleine keukentje achter de  winkel vertelde Lisa mij toen al over de schilderijen en tekeningen die ze in haar vrije tijd maakte. Jaren later zag ik op Instagram de meest kleurrijke en dromerige werken voorbijkomen, onder het account elisabeth_hendriksen. Ik was meteen aangetrokken tot haar kleurgebruik en subtropische onderwerpskeuzes van mediterraans getinte portretten en dromerige landschappen.  Hoog tijd dus om eens goed bij te zoomen.

Auteur: MAAIKE RADUZZI
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.