Lex van Eck (68) uit Heumen is luchtvaartschilder. Met het perfectionisme van een fijnschilder vereeuwigt hij vliegtuigen, het liefst van de militaire luchtvaart. Behalve heel precies is hij ook enthousiast. De schoonheid van een Spitfire of de contouren van een Messersmith maken hem gelukkig.

‘Mijn eerste vliegtuig heb ik getekend toen ik een klein jongetje van een jaar of zes was. Mijn vader was piloot bij de Koninklijke Marine. Hij vloog op diverse typen vliegtuigen. Als kind vind je dat machtig interessant. Af en toe mochten we met pa mee naar de vliegbasis. Soms liet hij ons in vliegtuigen kijken. Je werd geïmpregneerd met liefde voor alles wat met vliegen te maken had.’

Auteur: HEIN DIK
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.