Ik hoop dat iedereen hem een keer heeft gehad of nog gaat krijgen: een kus die ertoe doet. Eentje die alles bevestigt wat je eigenlijk al wist. Een die je dagen later  nog voelt. Ik vond een foto van honderd jaar geleden waarop een militair afscheid neemt van zijn geliefde. Met zo’n kus!

1. De schets
Maak eerst een losse schets. Details komen later dus richt je voornamelijk op het grote plaatje. Onthoud dat een schets een eerste opzet is, de inleidende  beschietingen. Niets is nog definitief en we gebruiken deze als een beginnetje.

2. Grafietpoeder
Voor dit project maken we gebruik van grafietpoeder. Dit is het zelfde materiaal als wat er in een stift van een doodgewoon potlood zit, maar dan in poedervorm. Dit kun je aanbrengen met een penseel of wattenstaafje. Het heeft de zelfde eigenschappen als potlood en laat zich makkelijk gummen. Doe niet gelijk de hele tekening, maar maak eerst kleine stukken. Werk van boven naar beneden. Dit voorkomt vlekken.

Auteur: DENNIS SIERHUIS VAN ROIJ
Lees het hele artikel in Atelier #211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.