Het lijkt zo gemakkelijk, een beetje knoeien met verf of, met andere woorden: experimenteren. Maar wat ga je doen als alles mag? Hoe moet dat eigenlijk, experimenteren?
En zomaar wat doen, is dat niet zonde van je materialen? Ik vind van niet, experimenteren is zeer waardevol, je leert er veel van en krijgt er veel voor terug. De dingen die je al experimenterend  ontdekt, noem ik graag cadeautjes. Je moet ze echter wel (leren) zien. Ga je mee op ontdekkingsreis?

1. Kies je thema
Om niet helemaal grenzeloos aan de slag te gaan begin je met het verzinnen van een thema. Ik heb hier gekozen voor het thema ‘onder water’. Hierdoor heb je wat houvast in je kleurkeuze. Gebruik niet te veel verschillende kleuren, want dan wordt je experiment een echte kliederboel en waarschijnlijk grijzig en grauw. Ik heb gekozen voor twee blauwen en een geel. Gaat je  schilderij qua thema een andere kant op terwijl je bezig bent, laat het gebeuren. Hoe ongeremder je werkt, des te beter je experiment zal lukken.

2. Waterig
Begin ermee phtalo-blauw te mengen met water en wat medium (verhouding: 1 deel medium, 4 delen water). Giet dit uit over je platliggende doek en smeer verder uit met je handen. Heb je niet genoeg verf aangemaakt, geen nood, maak gewoon nog een beetje aan. Liefst net een andere kleur.

Auteur: MARGOT MAASKANT
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.