Het plastic tafelkleed moet eraan geloven. Meestal begin je met een schets van het onderwerp dat je wilt tekenen. Maar soms kan het verfrissend werken als je begint met het maken van een ondergrond. Dit keer gebruik ik daarvoor het tafelkleed van de tuintafel.

1. Voorzichtig
Op een vel gewoon tekenpapier van Canson zet ik met pastelkrijt twee kleurvlakken neer die ik met een doek
uitveeg. Op deze wijze wordt het pastelpigment in het papier gewreven en ontstaat er een onderlaag waarop
je gemakkelijk kunt doorwerken.

2. Tafelkleed
Nu gebruik ik de structuur van het tafelkleed om een ‘raster’ te maken op de eerste kleurlaag. Daarvoor
kan ook iets anders gebruikt worden. Een plastic vel met wat gaten. Er zijn veel mogelijkheden. Voor mij werkt dit plastic kleed uitstekend. En het is eenvoudig te bestellen via internet. Het is niet nodig om een heel kleed te bestellen. Er is de mogelijkheid om vanaf de rol een aantal centimeters te bestellen.

Auteur: LOES BOTMAN
Lees het hele artikel in Atelier # 208 | september/oktober 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.