In deze rubriek doen Atelier-lezers in woord en beeld een boekje open over hun maakproces.
Deze keer: Paddy Hoogendam. Waarom heb je gekozen voor een portret van Yayoi Kusama?

‘Yayoi Kusama intrigeert mij, omdat deze Japanse kunstenaar van haar psychiatrische problemen nooit een geheim heeft gemaakt en al jaren vrijwillig in een psychiatrische instelling woont. Ze is bekend om haar polka dots. Die zijn haar handelsmerk. “Polka dots zijn een weg naar oneindigheid”,  zei ze eens. Het leek mij leuk om een portret van Kusama te maken dat bestaat uit allemaal  stippeltjes en bolletjes – polka dots –, als een knipoog naar haar kunst.’

Wil je ook in deze rubriek laten zien hoe jij werkt?

Stuur dan foto’s van jouw maakproces naar info@uitgeverijarti.nl.

BEELD: PETRA DE GROOT-DE VRIES
Lees het hele artikel in Atelier #214 | september/oktober 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.