Deze vraag lijkt simpel. De makkelijkste, eveneens meest voor de hand liggende manier om hem te beantwoorden is dan ook: zoals jij het prettig vindt!
Het allerbelangrijkste bij tekenen is dat je je er comfortabel bij voelt. Maar er valt gelukkig wel wat meer over te vertellen.

1. Schetsen of tekenen
We maken eerst onderscheid tussen schetsen en tekenen. Schetsen is de zoektocht naar vorm. De eerste stappen waar je fouten mag maken en waarbij je gevoel moet krijgen voor je onderwerp. Daarbij is het van belang om te beseffen dat nog niets definitief hoeft. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk ziet en je je potlood losjes vasthoudt.

2. De schrijfstand
Deze foto laat zien hoe we meestal een potlood of pen vasthouden wanneer we hiermee schrijven. Met deze houding zijn we het meest bekend. We gebruiken hem dan ook dagelijks op school of op het werk. De pen of het potlood hebben we stevig vast en dit verschaft ons veel controle. De beweging ontstaat voor het overgrote deel vanuit de vingers. Het nadeel is dat we door onze eigen hand een groot deel van het blikveld verliezen. Deze houding is minder geschikt om te schetsen.

Auteur: Dennis Sierhuis

Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.