Dick Ket omschreef zichzelf als ‘martelaar van het marterhaar’. Een uitspraak die zijn visie op het kunstenaarschap verbindt met zijn belangrijkste gereedschap; het penseel. Dit gereedschap wordt door hem getoond als een attribuut; een voorwerp dat wordt gebruikt om heiligen te identificeren. Je kunt je kunstenaarscarrière enorm serieus nemen – verf met doeken, rollers, spuitbussen of willekeurig wat aanbrengen –, maar een goed (onderhouden) penseel maakt het leven een stuk aangenamer.

TEKST EN BEELD: ERIC SCHUTTE
Lees het hele artikel in Atelier #217 | maart/april 2022

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.