Veelal is het eerste contact dat mensen met verf opdoen nog van voor de lagere school. Het is verbazingwekkend wat men in die gevoelige periode leert! Kleuren hebben nog een direct, bijna emotioneel effect. Een mens staat in die periode helemaal open. Op deze kleurenpracht is ‘oooh’ dan ook een veelgehoorde reactie van een vierjarige.

Kinderspeelgoed is niet voor niets felgekleurd. Met het voorstel om te gaan kleuren bereik je bij kinderen vaak rust en concentratie.
Het kleurdoosje bevat minstens drie kleuren, waaronder bijna altijd de primaire kleuren rood, geel en blauw. Als kind leer je daar al gauw oranje, paars en groen – met wederom ‘oooh!’ als reactie – mee te toveren. Voor diegenen die later deze vroege liefde gaan uitbouwen en zich op kleuren storten op een kunstacademie, verandert de lach soms in een frons. Zoveel theorie wordt er over je uitgestort, zoveel geheimen lijken kleur te moeten bevatten. Trap er
niet in! Eigenlijk is de theorie over schilderen en kleurenleer niet meer dan wat je al voor de kleuterschool hebt opgedaan.

Auteur: Keimpe van der Kooi
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.