In een steegje in Haaksbergen vond ik dit dappere plantje. Groen en vol leven op een harde, dode muur. Een laag en bleek zonnetje gaf het een subtiele schaduw. Het gevolg? Een onweerstaanbare uitdaging deze waarneming met kleurpotlood na te tekenen.

1. Het begin
Zet de grote lijnen op met een scherp 2B-grafietpotlood. Teken niet te dik, want grafiet is een behoorlijk sterke kleurstof, die later een probleem kan opleveren bij lichte kleuren. Gum daarna de lijnen terug, zodat je ze nog nauwelijks ziet.

2. Kleuren
Begin met een vrij grove opzet van kleuren. Daardoor zie je beter welke kleuren wel en vooral niet werken.
Schrijf de kleurnummers op in de marge van je tekening. Sommige kleuren lijken erg op elkaar en door ze te
noteren voorkom je vergissingen.

Auteur: Patricia Sierhuis van Roij

Lees het hele artikel in Atelier # 205 | maart/april 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.