Verlang jij hartje winter ook wel weer eens naar wat kleur om je heen omdat het er buiten allemaal zo grauw en grijs uitziet? Je kent ze wel, van die februaridagen  waarop het niet licht lijkt te worden. Pak er dan eens een kleurrijke foto bij met vurige oranje en rode kleuren die doen denken aan de herfst. De foto’s die ik voor dit schilderij gebruik heb ik wel degelijk in de winter gemaakt en zijn expres onscherp. Zo word je niet gestoord door de figuratie in het landschap en kun je je helemaal  richten op kleur.

1. Vurig licht
Begin met het maken van een paar verfoplossingen. Meng daarvoor primair geel met veel medium en water (1 deel medium + 4 delen water) tot een dikte van  drinkyoghurt. Doe hetzelfde met pyrrolerood. Schenk dan het gele mengsel op je op tafel liggende doek en smeer het uit met een spalter en je handen. Vul je hele doek hiermee; er hoeft niet overal evenveel verf te komen. Doe maar lekker slordig, het is tenslotte maar de onderlaag. Is het geel naar je zin verdeeld, ga dan met  de rode verfoplossing aan de gang. Spetter, giet en verdeel weer naar eigen inzicht met je handen en een spalter, maar let alvast wel op je compositie. Til je doek ook af en toe aan één kant op om de verf te laten vloeien. Het zijn de zelfde technieken als je met aquarelleren kunt gebruiken.

Auteur: MARGOT MAASKANT
Lees het hele artikel in Atelier # 211 | maart/april 2021

 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.