In De Zandtovenaar, een televisieprogramma voor kinderen, maakte kunstenaar Gert van der Vijver magische zand-tekeningen van dieren. Ze leken plotsklaps door enkele vingervlugge bewegingen in het zand te ontstaan. Dankzij de lichtbak waarop Gert het zand strooit en zijn creaties vormgeeft, lijken ze wel van binnenuit licht te geven. De kortstondige tekeningen en transformaties van de Zandtovenaar zijn nog altijd onovertroffen en herkenbaar. Een gesprek met een inspirerend en levenslustig mens.

TEKST: MAAIKE RADUZZI
Lees het hele artikel in Atelier #214 | september/oktober 2021

 

 

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.