Lekker wegdromen doe ik graag bij de feestelijk geklede personages uit films van vroeger jaren. Audrey Hepburn is zo’n filmster met glamouruitstraling. Ik neem je graag mee in het feest van de vertaling van het portret van Audrey op het doek.

1. Voorbereiding
Voordat je begint, moet je goed kijken naar de verhouding van de foto ten opzichte van je doek. Mijn doek is vrij langwerpig, in die verhouding heb ik ook mijn foto bewerkt. Maak een snelle  schets in houtskool zodat je goed de compositie kunt bepalen en de verhoudingen van het model kunt verkennen.

2. Ondergrond
We gaan de ondergrond bewerken met acrylverf. Voor mij komt hierbij de koperkleur in combinatie met warme kleuren, zoals oker en rozerood, goed van pas om er een feestelijk portret van  te maken. Werk met een paletmes en brede kwast en creëer daarmee een ondergrond op het doek. Dit proces vind ik persoonlijk altijd heerlijk omdat je lekker vrij kunt werken.

Auteur: ANKE WIJNIA
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.