Het stilleven leent zich er bij uitstek voor om met voorwerpen uit de directe omgeving te worden samengesteld en thuis te worden  bestudeerd, getekend of geschilderd. Maar voor de totstandkoming van de stillevens van Erik Mattijssen is op zijn tijd een reis nodig. ‘Alleen. Dat is soms best eenzaam, maar alles komt dan beter binnen.’

Tegen een achtergrond van een groen-paars gordijntje presenteert een totem van conservenblikken met felgekleurde etiketten en knallende letters zich als de hoofdrolspeler van een toneelstuk. Helemaal bovenop, waar de toren vervaarlijk begint te zwenken, staat fier het kleinste flesje: Tabasco, de naamgever van het kunstwerk.

Auteur: Merel van den Nieuwenhof
Lees het hele artikel in Atelier # 207 | juli/augustus 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.