Ze maakt schilderijen waarin industriële materialen, straat- en bosvondsten deel uitmaken van de compositie. In collages verwerkt ze fragmenten van klassieke schilderijen. Beeldend kunstenaar Els Vegter (1960) houdt niet van de gebaande paden. Dat zie je ook aan haar huidlandschappen waarin ze allerlei lagen en facetten van huid toont.

Wat bracht je ertoe om kunstenaar te worden?
‘Van huis uit ben ik socioloog. Na m’n studie ben ik in de journalistiek beland. Ik heb jaren als freelancer voor verschillende bladen gewerkt. Het idee om te gaan schilderen ontstond toen ik in de jaren negentig een cursus oude schildertechnieken volgde in Italië. Het draaide daarbij om het decoreren van meubels. Je leerde hoe je met olieverf, lijnolie en gomterpentijn mooie marmers kon maken. Op dat moment was het niet meer dan een hobby, maar dat werken met olieverf vond ik inspirerend. Ik ben panelen gaan beschilderen. Mijn man zit in de bouw, panelen genoeg, dus. Het idee om het pad van de kunst te volgen begon me steeds meer aan te spreken. Zeker nadat onze twee zoons waren geboren. In 2002 ben ik begonnen in mijn eigen atelier.
Het was aanvankelijk een experiment, maar dat experiment heeft heel goed uitgepakt.’

Auteur: Hein Dik
Lees het hele artikel in Atelier # 206 | mei/juni 2020

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.