Bij een feestelijke gelegenheid hoort taart. Zeker een vruchtentaartje met veel kleur en vrolijke toefjes slagroom. Behalve dat zo’n taartje heel lekker is om gezamenlijk op te eten, is het ook een feest van kleur en vorm waar je al schilderend tot een mooie compositie mee kunt komen. Bij het schilderen van een dergelijk onderwerp is het wel zaak vlot door te schilderen, dit komt het  spontane, feestelijke effect ten goede. Daarnaast moet het schilderij wel klaar zijn voordat de taart op is!

1.Ondertekening schetsen
Als basis gebruik ik vaak een ondergrond van acrylverf (mengsel van gebrande omber, ultramarijn en wit). Dit zorgt voor een fijne ondertoon en maakt het later beter mogelijk om tot de juiste hooglichten te komen. Ik vind het altijd prettig om eerst een vrij uitgebreide ondertekening te maken in potlood.

2. Ondergrond schilderen
Vervolgens schilder ik de ondergrond, die hier lichtblauw van kleur is. Ik doe dit met een relatief dunne laag verf, waar de kleur van de grondering in doorschemert. De slagschaduwen van het doosje neem ik in deze laag mee, waarbij de schaduwen dichtbij wat zwaarder van toon worden dan die verder weg.

Auteur: MENNO BALM
Lees het hele artikel in Atelier # 210 | januari/februari 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.