In mijn vensterbank staan accubakken gevuld met herinneringen. En met verlangens. Naar die wandeling of dat eiland. Naar die geuren, de sfeer. Ik haal er wat  stenen uit, leg ze voor me op tafel. Zo eenvoudig en mooi zijn ze. Een uitnodiging om ze eens te schilderen. Met waterverf, dat past bij het strandgevoel. In een  techniek die verrassingen geeft. Doe je mee?

1. Verzamelen en knippen
Span een vel aquarelpapier op. Kies je kleuren verf, een palet met flinke mengvakken, een grote kwast en een penseel. En een schaar. Voor de bijzondere techniek heb je stukjes plastic nodig, verschillend van dikte: boterhamzakje, vuilniszak, winkeltasje enzovoort. Knip uit de verschillende stukken plastic eenvoudige vormen die aan afgeronde platte stenen doen denken. Los uit de hand of teken ze eerst met een stift op het plastic. Maak diverse vormen en maten zodat het een levendig  assortiment wordt.

2. Kleurenspel
Maak met het penseel je gekozen kleuren aan met water op je palet, zodat je straks alleen hoeft in te dopen en kunt schilderen. Maak je kleuren niet te licht, donkere tinten geven veel meer effect! Maak nu het hele vel papier nat. Doe dit met een forse kwast, bijvoorbeeld een haké: breed, zeer zacht en goed water  opnemend. Breng op het natte papier je kleuren aan en laat ze in elkaar vloeien. Werk snel en met losse streken en laat gerust ook stukken wit.

Auteur: MARJON DEN ENGELSMAN
Lees het hele artikel in Atelier #211 | maart/april 2021

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

* VereistUitgeverij Arti gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je nieuwsbrieven van Atelier Magazine toe te sturen. Laat ons weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link "meld je af voor deze nieuwsbrief" te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@uitgeverijarti.nl. We zullen je gegevens met respect behandelen. Bezoek www.ateliermagazine.nl voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u in te schrijven, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar Mailchimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacypraktijken van Mailchimp.